Service-berichtWe vinden de beveiliging van jouw en onze gegevens zo belangrijk dat we onze wachtwoordeisen hebben vergroot. Lees hier meer.

Hoe word ik beter vindbaar op internet?

Vindbaarheid via het internet is erg belangrijk. Of het nu gaat om het zoeken naar het beste hotel, een restaurant in de buurt of de beste zorgspecialist, het gebeurt allemaal online. Wil je dat potentiële cliënten jou beter kunnen vinden via Google? Optimaliseer je solvo-profiel dan voor zoekmachines met deze vijf SEO-tips.

1: Bepaal de juiste zoektermen

Kruip in het hoofd van jouw patiënt; via welke zoekopdrachten zouden zij bij jou terecht (moeten) komen? Gebruik deze zoektermen in je tekst. Hieronder een aantal suggesties:

  • Naam van de praktijk + vakgebied + stad
    Potentiële cliënten zoeken vaak op een combinatie van deze drie termen. Dit kun je gebruiken in de tekst. Bijvoorbeeld “fysiotherapiepraktijk Physcompany Haarlem” of "Dietist Nijmegen".
  • Naam van de klacht of behandeling
    Als je uitblinkt in een bepaalde klacht of behandeling, kun je dit laten terugkomen in je profiel. De zoekterm die je in je tekst verwerkt is dan bijvoorbeeld “specialist bij aambeien” of “specialist in ooglaserbehandelingen”.
  • De zoekterm kan verschillen per tekst 
    Voor de beschrijving van de praktijk en de specialist gebruik je bijvoorbeeld andere zoektermen. Kies per tekst één of twee belangrijke zoektermen uit.

2: Gebruik de zoektermen

Als je weet op welke zoektermen je gevonden wil worden, gebruik je deze in de beschrijving van je organisatie, locatie of specialisten. Je hoeft de zoekterm niet letterlijk te gebruiken en je kunt afwisselen met synoniemen of andere volgordes. Stel dat je gevonden wil worden op “Fysiotherapeut Jan Janssen”, dan volstaat een zin die begint met “Jan Janssen is fysiotherapeut”. Gebruik de zoektermen ook in de eerste alinea van de tekst.

3: Let op koppen

Gebruik in de profieltekst eventueel tussenkoppen. Maak alinea’s van ongeveer vier à vijf regels en voeg na ongeveer twee alinea’s een nieuwe tussenkop toe. Het is belangrijk het zoekwoord of een synoniem hiervan terug te laten komen in de tussenkoppen.

4: Creëer voldoende lengte

De lengte van een tekst is erg belangrijk om goed gevonden te worden door Google. De ideale lengte voor een webpagina ligt tussen de 250 en 1000 woorden. Zorg er dus voor dat je beschrijvingen lang genoeg zijn.

5: Maak unieke teksten

Het is heel belangrijk dat de tekst die je maakt uniek is. De inhoud mag niet hetzelfde zijn als op een andere website. Vermijd dus het hergebruiken van stukken tekst van de website van je praktijk of andere websites. Als de inhoud gekopieerd is, neemt Google de tekst minder snel mee in de zoekresultaten, wat negatief is voor je online vindbaarheid. 

6: Kies zes klachten en behandelingen (Pro)

Met een Pro-abonnement heb je de mogelijkheid om in totaal zes klachten en behandelingen waarin je gespecialiseerd bent uit te lichten op je solvo-profiel. Deze klachten en behandelingen kunnen bezoekers gebruiken om hun zoekopdrachten op te filteren en zo sneller bij je profiel terecht te komen. Ook staan er informatiepagina’s over de klachten en behandelingen op solvo. Jouw profiel wordt gepromoot op de pagina's van jouw keuze. Kies daarom voor klachten of behandelingen waar jij écht bij kan helpen en in uitblinkt. Klik hier  om te lezen hoe je jouw klachten en behandelingen uitkiest.

SEO tips
Checklist online vindbaarheid


Heeft dit artikel je geholpen?